Het MJOP voor uw woning of pand

De vereniging van eigenaren stelt dat een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van groot belang is. Appartementencomplexen die gebouwd zijn vanaf 2006 zijn zelfs verplicht om een MJOP te hebben. Elke eigenaar van een dergelijk pand is verplicht om te sparen voor onderhoud aan het pand. Hiervoor is het reservefonds in het leven geroepen. Dankzij het meerjarenonderhoudsplan reserveert u nooit teveel of te weinig ruimte. Hierdoor komt u nu en in de toekomst niet in financiële problemen te zitten. Voor eigenaren van appartementen in Rotterdam is het mogelijk om een meerjarenonderhoudsplan op te laten stellen en uit te laten voeren door Het Inspectiehuis. Dankzij dit plan heeft u altijd inzicht in de onderhoudskosten en voorkomt u achteraf onnodig hoge kosten. Bovendien heeft de vereniging van eigenaren inzicht in de bouwkundige staat van uw appartementencomplex.

 

Waarom een meerjarenonderhoudsplan zo belangrijk is

Voor appartementencomplex gebouwd vanaf 2006 jou is een MJOP verplicht. Toch wordt geadviseerd om dit ook voor oudere gebouwen toe te passen. De gemeenschappelijke kelder, het dak, de balkons, het trappenhuis of de lift hebben regelmatig onderhoud nodig. Met het meerjarenonderhoudsplan heeft u altijd inzicht welk onderhoud de komende jaren noodzakelijk is. Dankzij dit plan voorkomt u discussies over het onderhouden van de gemeenschappelijke ruimtes. Bovendien komt u achteraf niet voor onnodig hoge kosten te staan als gevolg van achterstallig onderhoud. Daarnaast kan precies bepaald worden hoe groot het reservefonds moet zijn. Dit maakt alle kosten overzichtelijk en betaalbaar. Met een meerjarenonderhoudsplan is uw pand in Rotterdam verzekerd van regelmatig onderhoud en financiële zekerheid voor de toekomst.

 

Werkwijze van Het Inspectiehuis in Rotterdam

Het Inspectiehuis is een deskundige op het gebied van een meerjarenonderhoudsplan in Rotterdam. Wanneer u besluit om Het Inspectiehuis in te schakelen, dan zullen we eerst een intakegesprek met de gebouwenbeheerder of de contactpersoon van het gebouw voeren. Daarnaast zullen wij de bouwtekeningen controleren. Onderhoudsgevoelige elementen worden geïnventariseerd en geïnspecteerd. Het is belangrijk dat onveilige situaties voortijdig gesignaleerd worden. Vervolgens zal Het Inspectiehuis een onderhoudsrapportage opstellen en met u bespreken. Als laatste volgt de definitieve rapportage. Het rapport dient tevens als samenvatting van de conditie van het pand. Bovendien is direct overzichtelijk welke zaken onderhoud nodig hebben. Wenst u meer advies of wilt u direct een MJOP in Rotterdam op laten stellen, neem dan contact op met Het Inspectiehuis.
Gecertificeerd

logo-cerficitaat

Bel mij direct terug
Naam:
Telefoon: