Binnenmilieuprofiel (EPA+)

Een mens verblijft het grootste deel van zijn/haar leven in een gebouw. Onderzoek heeft aangetoond, dat het binnenklimaat in een groot deel van de gebouwen NIEToptimaal is.

De focus bij woningbouw ligt met name op energiezuinigheid, wat bijvoorbeeld kan leiden tot luchtdichte woningen waar de binnenluchtkwaliteit te wensen overlaat. Deze geschiedt conform de ISSO 82.4 ‘Bepalingsmethode Binnenmilieuprofiel Woningen’ en biedt een snelle methode om de kwaliteit van het binnenmilieu in kaart te brengen. Daardoor kunnen opdrachtgevers en bewoners gerichte verbetermaatregelen nemen. Energiebesparing, gezondheid en comfort dienen daarbij gelijk te wegen.

Het binnenmilieuprofiel behandelt de belangrijkste aspecten die te maken hebben met comfort en gezondheid in woningen: luchtverversing, vocht & schimmel, verbrandingsgassen, thermisch comfort in de winter, oververhitting in de zomer, installatiegeluid, geluidisolatie en daglichttoetreding.

Deze aspecten kunnen per stuk bestaan uit meerdere op te nemen subaspecten. Het uitgangspunt van de methode is dat binnen een beperkte tijd en zonder gebruik van kostbare meetapparatuur, een goed algemeen beeld van de belangrijkste risicofactoren ontstaat.

 

Heeft u interesse of vragen? Bel (0182) 52 12 29 of stuur ons een e-mail.

 

Gecertificeerd

logo-cerficitaat

Bel mij direct terug
Naam:
Telefoon: