Veiligheidskeuring (NTA8025)

Periodieke keuring voor woningen 

Het is aan te bevelen gedurende het gebruik uw installaties periodiek op veiligheid te laten controleren. Soms gaan ongemerkt installatiedelen stuk door slijtage, vervuiling of om een andere reden waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Het Inspectiehuis heeft hiervoor een concept ontwikkeld om in overeenstemming met de norm NTA 8025 technische installaties en voorzieningen te beoordelen. In deze norm is nauwkeurig vastgelegd hoe de beoordeling moet plaatsvinden en in welke frequentie. De keuring is door de overheid op dit moment nog niet verplicht gesteld en vindt plaats op aanvraag.

Particulier veiligheidskeuring Particulier veiligheidskeuring


Keuring gericht op veiligheid


De periodieke keurig voor woningen wordt uitgevoerd door onze inspecteurs. Hierbij worden de elektrische-, gas-, en leidingwater installaties en voorzieningen beoordeeld. De installaties en voorzieningen worden visueel beoordeeld op o.a. beschermingsmaatregelen, vervolgens worden er diverse metingen en beproevingen uitgevoerd. Deze metingen hebben primair betrekking op veiligheid, zo worden er metingen uitgevoerd aan o.a. aardingssystemen, verbrandingsgassen en leidingwaterinstallaties i.v.m. legionella gevaar.

Rapportage en advies

In een overzichtelijke schriftelijke rapportage worden de resultaten ten aanzien van veiligheid van verschillende installaties weergegeven.

Heeft u interesse of vragen? Bel 0182 - 52 12 29 of stuur ons een e-mail.

Direct een veiligheidskeuring aanvragen? (klik hier)

 

Gecertificeerd

logo-cerficitaat

Bel mij direct terug
Naam:
Telefoon: