Bouwkundige keuring NHG

Een bouwkundige keuring NHG houdt in dat u uw woning door een bouwkundig inspecteur laat keuren op alle onderdelen en voor de hieruit voortvloeiende reparatie een hypotheek heeft afgesloten. Bij een bouwkundige keuring NHG moet u denken aan de keuring van onderdelen als vloeren, muren, de gevel, dakconstructie, riolering, waterleidingen, isolatie, ramen, kozijnen en hang- en sluitwerk. Uit de bouwkundige keuring NHG maakt de inspecteur een rapportage op waardoor u duidelijk inzicht krijgt in welke herstelwerkzaamheden uw woning nodig heeft. Deze rapportage is inclusief een kostenraming, zodat u weet welke financiële reserveringen u moet doen om de herstelwerkzaamheden uit te laten voeren. Alle rapportages van bouwkundige keuringen door Het Inspectiehuis zijn voorzien van NHG-bijlages en deze geven u 100% garantie bij alle geldverstrekkers in Nederland.

Wat is een bouwkundige keuring NHG?

NHG staat voor de Nationale Hypotheek Garantie. De Nationale Hypotheek Garantie is de garantie op hypotheken tot € 290.000,-. Met NHG is een hypotheek voor de aankoop of kwaliteitsverbetering van een woning veilig, verantwoord en voordelig. Heeft u een bouwkundige keuring NHG gedaan, dan weet u dat u een hypotheek kunt afsluiten om de herstel- of vervangingswerkzaamheden te bekostigen.

Wilt u uw huis verbouwen en hiervoor een dekking hebben van de NHG, dan stelt de NHG-organisatie de volgende eis: “De kosten voor verbouwing of kwaliteitsverbetering moeten blijken uit een taxatierapport, een bouwkundig rapport of een door uzelf opgemaakte specificatie.” Daarom is het belangrijk om een bouwkundige keuring NHG te laten uitvoeren. Kiest u voor Het Inspectiehuis, dan weet u dat de rapportage aan alle NHG-eisen voldoet.

Bouwkundige keuring NHG: in aanmerking komen

Wilt u weten of u voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in aanmerking kunt komen? Neem dan contact op met uw hypotheekadviseur! Indien u in aanmerking komt, dan kan uw hypotheekadviseur de NHG voor u aanvragen. Laat daarvoor eerst een bouwkundige keuring NHG door Het Inspectiehuis uitvoeren.

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over:

Bouwtechnische keuring van uw huis

Wanneer een bouwkundige keuring?

Klik hier voor een overzicht van onze informatiepagina's; voor een overzicht van al onze diensten, ga naar onze homepage.

Gecertificeerd

logo-cerficitaat

Bel mij direct terug
Naam:
Telefoon: