Maatwerkadvies energiebesparing

Met maatwerkadvies energiebesparing van Het Inspectiehuis krijgt u inzicht in de energiestatus van uw woning en in de mogelijke maatregelen om energie te besparen. Voorbeelden van voortkomend uit maatwerkadvies energiebesparing zijn dubbel glas, een nieuwe verwarmingsketel of dakisolatie.

Dankzij energiebesparing in uw woning kunt u de maandelijkse woonlasten verlagen, krijgt u meer wooncomfort en stijgt mogelijk de waarde van uw woning. En niet te vergeten: u draagt bij aan een beter klimaat!

Misschien ziet u op tegen de kosten die maatwerkadvies energiebesparing met zich meebrengt of de investeringen die u moet doen voor de energiebesparende maatregelen. Doorgaans verdient  u in de loop van de tijd de kosten van de aanpassingen aan uw woning weer terug, dankzij een lagere energierekening. Een persoonlijk maatwerkadvies zet alle kosten en baten voor u op een rij en geven inzicht in de terugverdientijd. Dit wordt gedaan door een gediplomeerd adviseur van Het Inspectiehuis. Deze zal bekijken welke maatregelen voor uw woning het efficiëntst zullen werken. Een overzicht hiervan wordt in een rapport uiteengezet.

Naast een maatwerkadvies energiebesparing kunt u ook inzicht krijgen in het energielabel dat uw woning heeft. Energielabels lopen van klasse G (zeer onzuinig) tot klasse A (zeer zuinig). Deze labels komen overeen met die van huishoudelijk apparaten als een wasmachine of koelkast. Dankzij de adviezen van een gecertificeerd deskundige kunt u het energielabel van uw woning opwaarderen tot een hogere klasse.

Enkele tips voor maatwerkadvies energiebesparing op een rij:

- Bespreek voorafgaand aan de energiekeuring met de deskundige wat u precies verwacht. Voor maatwerkadvies energiebesparing en advies energielabel gelden verschillende certificaten. Voorkom verwarring en maak duidelijk aan de deskundige wat uw wensen zijn.

- Wanneer er energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, is het aan te raden om en nieuw energielabel op te stellen voor uw woning wanneer u deze wilt verkopen of verhuren.

- Geef aan welke energiebesparende maatregelen u al heeft laten uitvoeren. De deskundige kan nagaan of deze ook daadwerkelijk het gewenste effect beogen.

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over:

Bouwkundig onderzoek Gouda

Maatwerkadvies energielabel