NEN 2580 Rotterdam

NEN 2580 voor vloeroppervlakte en inhoud van gebouwen

Bij de verkoop van een woning is het belangrijk om in het bezit te zijn van data volgens de NEN 2580 normen. Deze Nederlandse norm staat voor oppervlakten en inhouden van gebouwen. Hiermee is de gebruiksoppervlakte en bruto inhoud van de woning bekend. Daarnaast zijn in deze Nederlandse norm de definities, methode en bepalingen van de inhoud en oppervlaktemetingen vastgelegd. Het zijn met name makelaars, taxateurs en architecten die met de NEN 2580 werken. Daarnaast is het belangrijk dat u als eigenaar van het gebouw ook in het bezit bent van deze data. Bij de verkoop van een woning of gebouw zal vooral het gebruiksoppervlakte van toepassing zijn. Dit is het vloeroppervlak dat gebruikt kan worden voor de beoogde doeleinde. Voor woningen, kantoren en andere panden geldt dat het vloeroppervlak een vrije hoogte van minimaal 1,5 meter moet hebben. Alles onder deze anderhalve meter mag niet worden gerekend tot de gebruiksoppervlakte.

NEN 2580 in Rotterdam

Bent u eigenaar van een woning of gebouw in Rotterdam en wilt u de gebruiksoppervlakte laten berekenen, dan kunt u Het Inspectiehuis inschakelen. De oppervlakte en inhoud van het gebouw worden gemeten conform de NEN 2580. Bij verkoop van de woning zal de makelaar of taxateur hier altijd om vragen. Het is voor kopers immers belangrijk om precieze gegevens bij de hand te hebben. Deze zijn niet alleen nodig om de financiering rond te krijgen, ook moet de aspirant koper weten of de woning in Rotterdam of omgeving wel geschikt is voor zijn doeleinden. Deze metingen laat u liever over aan een deskundige op het gebied van NEN 2580. Het Inspectiehuis heeft een grote ervaring en verricht kwalitatief hoogwaardige meetstaten.

Het inspectiehuis Rotterdam berekent vloeroppervlakte en inhoud

De oppervlaktebepaling volgens de NEN 2580 laat u in Rotterdam uitvoeren door Het Inspectiehuis. Dankzij de jarenlange ervaring zijn wij op de hoogte van alle bepalingsmethoden, definities en termen. Vloeroppervlakte wordt nauwkeurig bepaald. Ook wordt er rekening gehouden met vloeroppervlakte dat buiten beschouwing moet blijven zoals de buitenberging of andere ruimtes. Een eventuele gemeenschappelijke ruimte wordt als een evenredig deel van de vloeroppervlakte meegerekend. Zo krijgt u een betrouwbaar meetresultaat waar de makelaar of taxateur mee aan de slag kan gaan. In het rapport vindt u zowel het bruto vloeroppervlak als het netto vloeroppervlak. U ontvangt uitgebreide meetcertificaten en een plattegrond met de meetwaarden. Het Inspectiehuis heeft gecertificeerde inspecteurs in dienst die bekend zijn met alle eisen die de NEN 2580 stelt.

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over:

Energielabel Zoetermeer

Energielabel Rotterdam