Vochtinspectie

Vochtproblemen kunnen significante schade veroorzaken aan constructies en hebben legio veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de oorzaak nauwkeurig vast te stellen. Een vochtinspectie van Het Inspectiehuis helpt u hierbij.

Tijdens een vochtinspectie inspecteren wij de onderdelen die mogelijk verband houden met de aard van het vochtprobleem. Ook wordt bekeken waar het vocht vandaan komt en of het probleem vanuit de binnen- of buitenzijde moet worden opgelost.

Na afloop analyseren wij de bevindingen en ontvangt u een uitgebreid rapport en indicatie van de herstelkosten. Zo kunt u goed geïnformeerd beslissen hoe u verder gaat.

Lees hieronder meer over vochtinspecties, of kijk onderaan deze pagina voor onze tarieven, voorbeeldrapporten, of om direct een vochtinspectie aan te vragen.

Meer informatie over vochtinspecties

Vochtproblemen zijn zeer vervelend en moeten tijdig worden aangepakt om verdere schade te voorkomen. In de eerste fase van oorzaakbepaling is het van belang dat een vakbekwame en ervaren inspecteur goed naar het totaalplaatje kijkt. Door dit te doen kan volledig inzicht in de problemen én oplossingen worden verkregen.

De inspecteur bekijkt allereerst hoe de woning of ander gebouw is opgebouwd. Wat is de constructie? Welke bouwmaterialen zijn er gebruikt? Vervolgens wordt gekeken naar de soort vochtproblematiek. Is er sprake van grondvocht, doorslag, hygroscopisch vocht, optrekkens vocht of condensvocht? Is er al schade opgetreden en ligt het punt boven of onder de grondwaterspiegel? Ook kunnen metingen worden verricht om vochtpercentages en penetratiehoogtes te bepalen.

Mocht herstel benodigd zijn, dan wordt ook direct besproken of u nog extra wensen heeft als het betreffende deel toch 'open' ligt. Zo kan gekeken worden naar wandafwerking, isolatie en meer.

Het uiteindelijke resultaat is een duidelijke en bondige rapportage met alle informatie die u nodig heeft, zoals geadviseerde werkmethoden, bereikbaarheid, doorlooptijden en eventuele alternatieve oplossingen. Daarmee kunt u goed geïnformeerd door naar de volgende stap in het herstelproces.

Tarieven, voorbeeldrapporten en direct aanvragen

Vochtinspectie

Voor vocht is voorkomen enorm veel beter dan genezen. Onze vochtinspectie helpt u om problemen te voorkomen of de oorzaak en oplossingen te bepalen.

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
t/m 500m3 € 270,00 € 326,70
501 t/m 1000m3 € 318,60 € 385,51
Direct aanvragen