Woningkeuring

Wanneer u besluit om een woning te kopen en u bent zelf niet bouwkundig onderlegd, dan is het van groot belang om een woningkeuring te laten uitvoeren door een gerenommeerd inspectiebureau. Bij een woningkeuring worden alle bouwtechnische onderdelen van het huis voor u inzichtelijk gemaakt. Van kelder tot dakconstructie, van ramen en kozijnen tot aan de vloeren, u weet precies welke onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden. Dankzij de woningkeuring wordt achterstallig onderhoud in beeld gebracht . Op basis van de woningkeuring wordt een bouwtechnisch rapport opgesteld waarin per onderdeel wordt aangegeven op welke termijn onderhoud nodig is, gepaard met een globale kostenraming. Met dit bouwkundige rapport wordt voor u als potentiële koper duidelijk op welke kosten u moet rekenen. Dit maakt dat u een sterke onderhandelingspositie krijgt wanneer u over de koopsom zult onderhandelen.

Maar ook wanneer u op het punt staat uw huis in de verkoop te doen, is een woningkeuring aan te bevelen. Immers, wanneer u weet welke bouwkundige onderdelen van uw huis onderhoud of vervanging nodig hebben, kunt u ervoor kiezen om reparaties te laten uitvoeren alvorens u uw huis in de verkoop zet. Zo kunt u de waarde van uw woning verhogen.

Het Inspectiehuis is een gerenommeerd bouwkundig adviesbureau dat woningkeuringen uitvoert op basis van jarenlange deskundigheid. De inspecteurs zijn op de hoogte van verschillende bouwstijlen en nemen bovendien altijd de omgeving van uw woning op. De plaatselijke factoren spelen namelijk ook een grote rol in de bouwkundige staat van de woning.

Behalve voor een woningkeuring, kunt u ook bij Het Inspectiehuis terecht voor een bouwtechnische keuring van uw bedrijfspand, school, kerk of ander soort gebouw. Met een bouwkundige keuring kiest u voor zekerheid over uw vastgoed.

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over:

APK Huizen

Bouwkundige keuring Rotterdam