Subsidie energiebesparing VvE

Bent u als VvE al op de hoogte van de nieuwe regeling betreft energiebesparing eigen huis? De nieuwe subsidie is erg goed nieuws voor uw vereniging: u kunt uw gebouw enorm voordelig energiezuinig maken. Er is totaal 10,5 miljoen beschikbaar speciaal gericht op het helpen van VvE's.   

In de nieuwe subsidieregeling is opgenomen dat er 4 elementen ten grondslag liggen aan een energiezuinig gebouw: 

- Het dak
- De vloer
- De spouwmuren
- Het glas

In het geval er minimaal 2 energiebesparende maatregelen kunnen worden getroffen krijgt u subsidie. Belangrijk: deze subsidie ontvangt u alleen als u eerst een advies ontvangt van een gecertificeerd bureau als Het InspectieHuis.

Voor u een "maatwerkadvies" door ons laat uitvoeren, nemen wij eerst telefonisch door of u recht heeft op de subsidie en minimaal 2 elementen kunt verbeteren binnen uw woning. Daarnaast bespreken we graag met u de hoogte van de subsidie en kunt u zelf uw voordeel uitrekenen! Dit voordeel kan hard oplopen; van 75% "maatwerkadvies vergoeding" tot 75% vergoedt over de uitvoeringswerkzaamheden. 

Benieuwd hoe u gebruik maakt?
Of bijvoorbeeld hoeveel u bespaart? Neem dan vrijblijvend contact op met Het InspectieHuis. Bel naar 0182 52 12 29, stuur een mail naar info@hetinspectiehuis.nl of laat een bericht achter op onze contactpagina

Hoe vraagt u de subsidie aan?
U vraagt de subsidie aan op www.mijn.rvo.nl, onder de volgende voorwaarden:

- Er moet een offerte opgevraagd zijn en ingedient voordat de werkzaamheden zijn uitgevoerd
- Bij VvE's heeft men na goedkeuring van de subsidie, 1 jaar de tijd om de werkzaamheden uit te laten voeren.  
- Het bedrijf dat de werzaamheden uitvoert is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
- U mag per woning, 1 keer de subsidie aanvragen
- Als laatste wordt met de aanvraag een formulier meegezonden die ingevuld & ondertekend is door het bedrijf dat de werkzaamheden zal uitvoeren. Dit is een formulier met hierin algemene informatie als: adres en uit te voeren maatregelen, maar wel met specifiek de aantallen en oppervlakten waarover de maatregelen worden uitgevoerd. 

Bovenstaande voorwaarden zijn een samenvatting van de volledige bepalingen, informatie over de subsidie op de website van de overheid, vindt u hier

Wanneer kunt u de subsidie aanvragen?
De subsidie loopt van 15 september 2016 tot 1 maart 2017