Scheurvorming door funderingsproblemen

Oorzaken van scheurvorming 
 
Het kan voorkomen dat er in uw woning scheurvorming ontstaat omdat er een probleem is ontstaan in de fundering van uw huis. De fundering hoort uw huis te dragen, maar een fundering moet daarvoor zelf ook op een goede ondergrond kunnen steunen. Geroerde grond is een veel voorkomende oorzaak van scheurvorming, maar ook lekkende waterleidingen, uitgravingen, heiwerkzaamheden en defecte rioleringen. Scheuren en spleten ontstaan als eerste op plaatsen die de minste weerstand bieden. Maar gaandeweg zullen de scheuren zich uitbreiden naar andere delen van het pand, zodat op de lange termijn een blijvende verzwakking van de hele constructie van uw woning kan onstaan.
 
Wat te doen bij scheurvorming?

Funderingsproblemen worden zichtbaar door zichtbare scheuren in muren, maar ook wanneer uw deuren en ramen beginnen te klemmen. Dit zijn duidelijke aanwijzingen dat er verzakking heeft plaatsgevonden. 
Het Inspectiehuis kan u als bouwkundig adviesbureau ten eerste helpen de schade van uw huis te beoordelen. De schade wordt vastgesteld in een bouwkundig rapport en wordt beoordeeld aan de hand van de bouwmaterialen, de constructie en het soort gebouw.
 
Funderingsonderzoek
 
Het Inspectiehuis kan een funderingsonderzoek voor uw pand uitvoeren. Dit bouwkundig onderzoek legt niet alleen het pand bloot, maar ook de bodemgesteldheid en de fundering van uw huis. Het Inspectiehuis gaat grondig te werk en zal altijd in overleg met u beslissen tot hoe ver het onderzoek moet gaan. De kosten van een funderingsonderzoek kunnen namelijk hoog oplopen. Hier houdt u echter zelf volledig de hand in.
 
Twijfelt u of er verzakking plaatsvindt van uw huis? Dan raden we u aan een nulmeting of bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Aan de hand van het bouwkundige rapport dat daar uitvloeit wordt de snelheid ingemeten van een bepaalde verzakking.

Het Inspectiehuis helpt u graag bij het opsporen van uw funderingsproblemen, maar ook om deze op te lossen.

Zekerheid over uw vastgoed!

Meer informatie? Bekijk ook onze pagina's over: