Veiligheidskeuring voor woningen

De verwarming, lampen en een warme douche zorgen voor een prettig leefklimaat. Toch zijn deze installaties in potentie ook gevaarlijk. Met een periodieke veiligheidskeuring van Het Inspectiehuis stelt u zeker dat de leefomgeving in uw woning niet alleen prettig, maar ook veilig is.

Dagelijks gebruik van de gas-, stroom- en waterinstallaties in uw woning zorgen voor slijtage, vervuiling en andere defecten waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Tijdens een veiligheidskeuring worden alle aspecten hiervan vakkundig onderzocht.

Het Inspectiehuis voert deze keuring periodiek of eenmalig uit, voor zakelijke en particuliere klanten en geheel conform de NENĀ 8025 norm waarin exact is vastgelegd hoe keuringen plaats dienen te vinden.

Kijk onderaan deze pagina voor onze tarieven, voorbeeldrapporten, of om direct een veiligheidskeuring aan te vragen.

Meer informatie over veiligheidskeuringen

Deze keuring is aan te bevelen voor elke woning om te voorkomen dat zaken die ongemerkt defect zijn geraakt tot gevaarlijke of zelfs levensbedreigende situaties kunnen leiden. Veel woningeigenaren, particulier of zakelijk, voeren dit periodiek uit of in elk geval na projecten waarbij aan de infrastructuur voor gas, elektra en water is gewerkt.

Tijdens de veiligheidskeuring worden alle installaties, leidingen en kabels van uw elektra-, gas- en wateraansluitingen gecontroleerd en beoordeeld. Zo kijkt de inspecteur van Het Inspectiehuis naar beschermingsmaatregelen en of deze juist zijn toegepast. Ook worden metingen uitgevoerd die controleren of de gasleiding niet lekt, gastoestellen veilig werken, de aardingssystemen nog goed functioneren, er geen verbrandingsgassen in de lucht zitten en of er geen risico op ontwikkeling van de legionellabacterie in de waterleidingen bestaat.

Na afronding van de inspectie ontvangt u een duidelijke, schriftelijke rapportage. Hierin staat precies beschreven wat er tijdens de veiligheidskeuring is nagelopen en welke risico's er mogelijk bestaan voor de verschillende installaties in de woning.

Tarieven, voorbeeldrapporten en direct aanvragen

Veiligheidskeuring Gas-Water-Elektra

Gas, water en elektra brengen naast comfort ook risico's met zich mee. Na een veiligheidskeuring van deze aspecten in uw woning slaapt u een stuk rustiger.

Inhoud Prijs excl. Prijs incl.
Woning t/m 1000m3 € 181,82 € 220,00
Voorbeeldrapport Direct aanvragen